Jelentkezem
önkéntesnek
Jelentkezem
önkéntesnek

7 országból 10 önkéntes segítette a Veszprém Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programját

Az Európai Szolidaritási Testület támogatásával 2022. szeptember 11-én 10 nemzetközi önkéntes – észt, görög, holland, litván, német, portugál, szerb – érkezett 3 hétre Veszprémbe, hogy segítse a Veszprém Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program megvalósulását.

Az első napokban beszélgetéseken, előadásokon és feladatokon keresztül jobban megismerhették egymást, a kollégáinkat és a programunkat, valamint egy nemzetközi est keretében egymás kultúrájával is jobban képbe kerülhettek.

Ha már kultúra, ki ne ismerné a Tavaszi szél vizet áraszt népdalt?

Bucz Júlia kolléganőnk segítségével az európai kultúra napjára és az ECoC Family Meeting estjére ezzel a dallal készültek, ahol a múltbéli, jelenlegi és jövőbeli EKF városok vendégei is élvezhették a performanszot.

Ti találkoztatok a Belgiumból indult Landschippel, és az azt húzó csapattal?

A tíz ember kézi erejével mozgatott, 3,7 méter magas, közel 10 méter hosszú és 3,5 tonnás szekér, ami- Antwerpenből indult, és Elefsinába tartó útja során megállt Veszprémben is, a II. Jutasi Pikniken. A Landschip egyfajta kulturális zarándoklat, mely összeköti Európa Kulturális Fővárosait és nagy öröm számunkra, hogy szeptemberben Veszprémbe érkeztek.  Nemzetközi önkénteseink nekik is sokat segítettek, továbbá kulturális kvízre invitálták a közönséget, együtt dolgoztak a helyi önkénteseinkkel és segítették a szekér útját is.

Mindig lelkesen készültek az eseményekre, akár Ragyogó szerdáról, akár  XV. Magyar-Finn Testvérvárosi Konferenciáról volt szó.

Nem csak segítő kezeket kaptunk ezekben a hetekben, hanem annál jóval többet: közös élményeket, hasznos tapasztalatot, visszajelzést, motivációt.

Az önkéntesség érték, élmény, lehetőség, amit nem szabad kihagyni! 

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!