Jelentkezem
önkéntesnek
Jelentkezem
önkéntesnek

GYIK

Gyakran felmerülő kérdések

Ha jelentkezem önkéntesnek, muszáj eseményekre mennem?

Az önkéntes munka sosem kötelező. Ha regisztrálsz, akkor meg fogod kapni emailben a legfrissebb önkéntes lehetőségeinket. Ha valamelyik megtetszik, jelentkezz!

Mennyit kell dolgoznom önkéntesként egy nap?

A törvény alapján egy önkéntes maximum napi 8 órát dolgozhat. Ez azonban függ az életkortól is.

Milyen juttatásaim lesznek önkéntesként? 

Minden új önkéntesünk kap egy “Ragyogók” pólót, amit az önkéntes tevékenység alatt viselni kell. A további juttatások az adott eseménytől függenek. Ha egy önkéntes 4 órát, vagy annálmtöbbet dolgozik egy nap, akkor az étkezéséről mi gondoskodunk. A szállást és az utazást - amennyiben szükséges a program szempontjából - a fogadó szervezet/ intézmény biztosítja.

Milyen feladatok közül lehet választani? 

Ragyogóként sok-sok érdekes és változatos lehetőséggel találkozhatsz, amik eseményenként eltérő lehet. Sokszor keresünk regisztrációra, vendégkoordinációra önkénteseket, de van, hogy egy nemzetközi zenekari bandát kell kísérni, vagy épp animátori feladatokban kell segédkezni. 

Milyen események közül lehet választani?

Kulturális események közül lehet választani, melyek Veszprémben, illetve a Bakony-Balaton régióban valósulnak meg. Az aktuális lehetőségeket weboldalunkon és Facebook oldalunkon egyaránt meghirdetjük.

Hogyan fogok értesülni a lehetőségekről?

Regisztrált önkénteseink Facebook csoportunkban, illetve hírlevélben kapnak értesítést az aktuális lehetőségekről. Aki pedig még nem regisztrált, de érdeklődik, az az “aktuális lehetőségeink” fülön, illetve a “Helló Ragyogók” Facebook oldalon olvashat az önkéntes lehetőségeinkről.

Ha van munkám/ iskolába járok, akkor is lehetek önkéntes?

Természetesen! Ragyogó önkéntesünk lehetsz, ha elmúltál 16 éves.  Iskolai közösségi szolgálat keretén belül is végezhetsz nálunk önkéntes tevékenységet, ennek nem feltétele a betöltött 16. életév.

Mennyibe kerül a sárga póló?

A sárga póló ingyenes. Minden önkéntesünk kap Ragyogó pólót, amit kizárólag Ragyogó önkéntes szolgálat teljesítése közben viselhet. 

Teljesíthetek iskolai közösségi szolgálatot az EKF-nél?

Amennyiben iskolád és az Veszprém-Balaton Régió Kultúrájáért Közalapítvány között köttetett megállapodás, lehetőséged van nálunk IKSZ órákat gyűjtened. Ha még nincs ilyen megállapodás, írj nekünk emailt, és megoldjuk.

Hogyan tudok jelentkezni önkéntesnek? 

Regisztrálni az online.helloragyogok.hu oldalon tudsz. 

Ha csak 1 esemény érdekel, akkor is be kell regisztrálnom?

Igen, az önkéntes tevékenység egyik feltétele az aláírt önkéntes szerződés. 

Mikor van meghallgatás? Mire kell ott számítani?

A regisztrációt követően felvesszük Veled a kapcsolatot, ahol az önkéntes projektmenedzserrel megismerkedtek. Az önkéntes interjú egy könnyed hangvételű, körülbelül fél óra időtartamú beszélgetés az EKF önkéntességről, a jelentkező érdeklődési köréről. A beszélgetés célja, hogy megismerjük egymást.

Kapok valamit az önkéntességemért?

Aktív önkénteseinket VIP lehetőségekkel jutalmazzuk – mint például: betekintés az EKF program kulisszái mögé, valamint köszönőeseményt szervezünk a nagyobb rendezvények után. Emellett új ismeretségeket köthetsz, barátságok alakulhatnak ki, részesévé válhatsz egy sokszínű közösségnek.

Hogyan lesz megoldva az étkezésem, ha ételérzékeny/ allergiás vagyok?

4 óra, vagy annál hosszabb időtartamú önkéntes szolgálat esetén biztosítjuk az étkezést, melynél figyelembe vesszük a speciális étrendet. Így minden önkéntesnek olyan típusú étkezést biztosítunk, amilyet kér.

Mikor tudom meg a beosztásomat?

Egy esemény beosztását akkor tudjuk elkészíteni, amikor megvan a szükséges létszám. Ez általában az esemény előtti héten tud megtörténni. Ha jelentkezel önkéntesnek egy programra, akkor kérünk, hogy a beosztás kézhezvételéig próbáld meg “szabadon tartani” magad arra az időpontra, amire jelentkeztél :)

Amennyiben valamelyik kérdésedre nem kaptál választ, írj nekünk, szívesen segítünk:

[email protected]

Vissza a főoldalra

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!