Jelentkezem
önkéntesnek
Jelentkezem
önkéntesnek

Az első nemzetközi önkéntes Észtországban

Eck Izabella

Helló Ragyogók! Eck Izabella vagyok, 23 éves és jelenleg Észtország Tartu városában élek az Európai Szolidaritási Testület önkéntes programjának keretén belül. Összesen 10 hónapot fogok eltölteni itt, amiből eddig másfél telt el.

Én most két helyen tevékenykedem egyszerre. Elsősorban a Tartu 2024 Európa Kulturális Fővárosa program közösségi média önkéntese vagyok. Másodsorban pedig a Typa nyomdamúzeum és művészeti központ mindennapjait is segítem. De mit is jelent ez pontosan?

A Tartu 2024 kommunikációs csapatával dolgozom együtt a szervezet közösségi média felületeinek fejlesztésén. Ebből elsősorban engem a Twitter, LinkedIn, Instagram történet és a honlapon megjelenő angol nyelvű cikkek érintenek. Feladataim közé tartozik a tartalomgyártás, dokumentáció és a statisztikai adatok elemzése is.

A múzeumban jelentősen kevesebb időt vagyok, de megpróbálom azt is minél hasznosabban eltölteni. Mivel nem sok tapasztalatom van ezen a területen (lényegében semmi), ezért egyelőre a betanulási fázisban vagyok, hogy minél több munkafolyamat részese lehessek. Lehetőségem nyílt különböző workshopokon részt venni és segíteni egy kiállításmegnyitó előkészületeiben.

Szabadidőmet a város felfedezésével töltöm és próbálok minél több olyan programon részt venni, amit kifejezetten külföldieknek szerveztek. A tartui EKF csapat próbál a lehető legjobban bevonni a szervezet működésébe, így nemcsak a közös eseményekre hívnak el, hanem néhányukkal már külön is volt lehetőségem beszélgetni, jobban megismerni egymást. Alapvetően ez egy nagyon befogadó közösség, nyitottak a magyar-észt kulturális különbségek és hasonlóságok megismerésére is.

Összességében eddig számos pozitív élménnyel gazdagodtam, rengeteg segítséget, támogatást kapok minden oldalról. Egyelőre a legbonyolultabb dolog, amivel szemben találtam magam, az észt nyelv elsajátítása. Remélem a tapasztalataimmal, élményeim megosztásával minél több embert tudok bátorítani arra, hogy bele merjen vágni egy ilyen vagy ehhez hasonló kalandba!

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!