Jelentkezem
önkéntesnek
Jelentkezem
önkéntesnek

„Dolgoztam is, filmet is néztem…”

Rácz Gabriella

A négynapos Magyar Mozgókép Fesztivál az egyike azoknak a jelentős kulturális eseményeinknek, amelynek sikeres lebonyolításához a „Ragyogók” önkéntescsapatunk segítsége is nagyban hozzájárult: 46 önkéntes, 10 helyszín, 3 város, 478 önkéntes óra.

A „Ragyogók” önkéntes csapat megalakulása a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program egyik büszkesége. Az önkéntesség hagyományának és kultúrájának megteremtése, elterjesztése a régióban kiemelt célunk. A „Ragyogók” közé tartozni igazi életérzés: segíteni, együtt lenni és jót tenni a település közösségéért - minőségi szabadidő eltöltést garantál. Az önkéntesség kortalan élmény: a legfiatalabb önkéntes gimnazista, a legidősebb pedig már elmúlt 80 esztendős!

A Magyar Mozgókép Fesztiválon sok száz vendéget fogadtunk, szabadtéri vetítések, a legújabb magyar filmek premierje, nemzetközi fesztiváldíjasok és sztárok, közönségtalálkozók, gyermek- és ifjúsági programok, kiállítások, koncertek és gasztroprogramok garantáltak remek kikapcsolódást.

Az eseményt immár harmadik alkalommal szerveztük meg és hagyományosan nagy sikere van nemcsak a nézők, hanem az önkéntesek között is: sokan már évről-évre segítik önkéntesként a filmrajongók gondtalan időtöltését. Az idei fesztivál 4 napja alatt 46 önkéntes összesen 478 órát áldozott fel a szabadidejéből. 3 városban 10 helyszínen közreműködtek a vendégek koordinációjában, informálásában, illetve a beléptetésnél. Hogy minden gördülékenyen menjen, az eseményt megelőző héten külön felkészítő workshopon mutattuk be a feladatokat és a helyszíneket.

A Magyar Mozgókép Fesztivál idén is nagy sikert aratott – nemcsak a vendégek, hanem a közreműködő önkéntesek is szívesen emlékeznek vissza:

„Éppen az ebédemet töltöttem a Hangvilla éttermében, amikor valaki megszólított: „Szia, leülhetek?” Felnéztem a mellettem mosolygó lányra. Nem ismertem. „Persze, gyere nyugodtan.” feleltem. „Én is önkéntes vagyok, láttam rajtad a pólót, gondoltam csatlakozom.” Mikor ezt kimondta, hirtelen elképesztő otthonos érzésem lett. Életemben harmadjára jártam Veszprémben, idegenként érkeztem, mégsem éreztem úgy magam. Ekkor realizáltam mennyire jó helyen is vagyok. Olyan közegben lehettem, ami a nagyon közel áll hozzám, egész nap filmek vettek körül. Mozi minden mennyiségben, ráadásul nem csak a Veszprémben, hanem a Balaton parton is. Ragyogóként pedig nem számított, hogy nem ismertem csak egy embert, minden magától alakult, én is a része voltam. Mindenki, akivel megismerkedtem nyitott volt, mintha nem is először találkoztunk volna. Amit pedig a nézőktől, vendégektől kapunk kedvesség felülmúlhatatlan, a mosolyuk mindent megér.”

 

(Janka, Ragyogók önkéntes)

Második éve önkénteskedem az MMF-en, idén Balatonalmádiban. 3 nap, és több, mint 3 élmény!

A fesztivál a sajátos atmoszférájával, hangulatával már önmagában lenyűgöző, hát még úgy, hogy "testközelbe" kerülhetünk az alkotókkal, szereplőkkel. Az EKF munkatársaival öröm dolgozni, kedvelem a hozzáállásukat, türelmüket. Almádiban is egy sajátos helyszínen zajlottak a vetítések, délutántól este 11-ig. Nyugágy, pléd, saját szék-minden volt, és mindenki kiválaszthatta a neki legjobb helyet. Közönségtalálkozó, beszélgetések tették érdekesebbé a programokat. Gláser Kati közvetlensége, kedvessége, vagy a "Nagykarácsony" című film alkotó gárdájának kellemes közönségtalálkozója méltó lezárása volt a napnak.”

(Zsóka, Ragyogók önkéntes)

,,Szerencsésnek tartom magam, mivel már 2020 óta a Ragyogók önkéntes csapat tagja lehetek és ezáltal részt vehettem már a Filmpikniken is. Annyira élveztem már az elsőt is, hogy minden évben ez az egyik önkéntes lehetőség, amelyet a legjobban várok. Ilyenkor hatalmas élet van az egész városban és az emberek is sokkal közvetlenebbek ebben a pár napban. Jó volt újra a részese lenni, hisz megint sok kedves emberrel ismerkedhettem meg, legyen az néző, stáb tag vagy szakmai vendég. Öröm volt nekik segíteni, de talán azt volt a legjobb látni, hogy ha tényleg valami probléma adódott, akkor már ösztönösen hozzánk, önkéntesekhez fordultak segítségért.

Különösen tetszik, hogy ezen a fesztiválon mi is beülhettünk a filmekre, igazán remek élmény volt.

 

(Tifani, Ragyogók önkéntes) 

„Nagyon jól éreztem magam, dolgoztam is, filmet is néztem. A társaság szuper volt, gördülékenyen tudtunk együtt dolgozni mind az önkéntesekkel, mind az EKF munkatársaival.

Számomra az önkénteskedés kikapcsolódás, feltöltődés. Szeretek az emberekkel foglalkozni.

 

(Zóra, Ragyogók önkéntes)

„A személyes tapasztalatom és a fesztivállátogatók visszajelzései alapján kedves, udvarias és előzékeny hozzáállásotok nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a Magyar Mozgókép Fesztivál nyugodt és kellemes légkörben zajlott. Ezért a szervezők nevében szeretném kifejezni hálámat önkéntesen és magas színvonalon végzett munkátokért. Minden magyar filmbarát nevében remélem, hogy jövőre is a ti felkészült munkátok segíti majd, hogy a Magyar Mozgókép Fesztivál ugyanilyen körülmények között szolgálhassa mozgóképkultúránk ügyét.”

(Köszönetnyilvánítás Lukácsy Györgytől, a fesztivál igazgatójától)

Köszönjük Ragyogók! Jövőre veletek ugyanitt!

Te is szeretnél a Ragyogók önkéntes csapat tagja lenni és hasonló jó programok sikeréért dolgozni?

Jelentkezz most!

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!