Jelentkezem
önkéntesnek
Jelentkezem
önkéntesnek

Mindig új utakat keresünk az önkéntességen keresztül, hogy összehozzuk az embereket

9 országból érkeztek önkéntesek, hogy segítsenek a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programév megnyitójának előkészítésében és szervezésében.

Január 8. és 28. között 19 nemzetközi - spanyol, francia, olasz, lett, litván, román, finn, mexikói-spanyol, marokkói-spanyol, vietnámi-francia, algériai- önkéntest fogadtunk az Európai Szolidaritási Testület támogatásával. 

Ez idő alatt számos tevékenységben vettek részt 

Ahogy Veszprém és a régió, úgy az önkéntesek életében is aRagyogj! Nyitóünnepség volt az egyik meghatározó esemény. Az előkészületi munkáktól kezdve, a műsorban való szereplésig számos feladatot elláttak; fogadták és segítették a protokoll vendégeket, a sajtóközpont munkatársait, a kiállításra érkező érdeklődőket, együttműködtek a színpadmesterekkel. Az önkéntes bázison pedig a Ragyogók hazai tagjaival is összebarátkoztak.

Bekapcsolódtak a Vetési Albert Gimnázium néhány tanórájába, ahol saját nyelvükön beszéltek országuk kultúrájáról, valamint a külföldi önkéntességről és annak lehetőségeiről. 

A helyi önkéntesekkel társasjáték délutánt szerveztek a Jutasi Köztéren, a Pannon Köztéren pedig interkulturális estet tartottak helyi önkéntesekkel és a Pannon Egyetem diákjaival.Ez utóbbin belekóstoltak egymás kultúrájába, együtt főztek nemzeti ételeket, játékos kvízen keresztül tanultak, piñatat készítettek és néhány nemzeti tánclépéssel gazdagodtak.

Köszönettel tartozunk önkénteseinknek, hiszen a nemzetközi önkéntes program remek lehetőség arra, hogy különböző országokból, különböző nemzetiségű, ám hasonló gondolkodású és értékkekkel rendelkező embereket hozzon össze és életre szóló élményekkel, kapcsolatokkal gazdagítson.

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!