Jelentkezem
önkéntesnek
Jelentkezem
önkéntesnek

Nemzetközi önkéntes csapatot üdvözölhetünk Veszprémben!

Egy 12 fős nemzetközi önkéntes csapat érkezett hozzánk, megnézni, miként készülünk az Európa Kulturális Fővárosa 2023-as év eseményeire. Több mint 200 főt számláló „Ragyogók” önkéntescsapatunk munkáját fogják segíteni az elkövetkező 3 hétben. Így például segítik az Utcazene Fesztivál nemzetközi fellépőinek tájékozódását, kulturális kvízzel készülnek a látogatóknak, de háromhetes itt tartózkodásuk során új perspektívából adnak visszajelzést Veszprémről is, hogy 2023-ra a lehető legjobban felkészülhessünk a külföldi turisták fogadására. 

Az első napok az ismerkedéssel telnek, kollégáink temérdek hasznos ismeretet osztanak meg az újdonsült csapatagokkal, amint erről képes beszámolónk is tanúskodik:

Szeretnénk, ha nemzetközi önkéntes vendégeink remekül éreznék magukat városunkban, hiszen általuk hat európai országba közvetlenül juthat el a jóhíre városunknak és az Európa Kulturális Fővárosa programnak. 

Úgy tapasztaljuk, őszinte kíváncsisággal és nyitottsággal érdeklődnek munkánk, jelenleg is zajló eseményeink és a programévre tervezett programjaink iránt. Büszkén mutatjuk be nekik Veszprém és a régió szépségeit, értékeit, beavatjuk őket az önkéntes program hátterébe és céljaiba is. 

A nemzetközi önkéntes csapat tagjai számos alkalommal segítenek majd az elkövetkező három hét eseményein, fogadjátok őket szeretettel! Hadd vigyenek haza magukkal sok-sok élményt és pozitív tapasztalatot, amit hazaérkezésük után megoszthatnak az ottani önkéntesekkel és a Veszprém-Balaton Európa Kulturális Fővárosa iránt érdeklődő külföldiekkel. 

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!